Explosie verkoop elektrische scooters verwacht

Er worden in Nederland steeds meer elektrische scooters verkocht. Dat meldt brancheorganisatie BOVAG. In 2010 waren er 3675 personen die een nieuwe elektrische scooter kochten. Dat zijn er aanzienlijk meer dan de ruim 2600 scooters die in 2009 over de toonbank gingen. In procenten uitgedrukt een stijging van 40%.

De vakhandel verwacht dat deze stijging zich in 2011 voortzet.

Wel moet worden vastgesteld dat de elektrische scooter nog steeds een ‘dwerg’ is vergeleken bij de aantallen conventionele scooters die er verkocht worden. Dat waren er ruim 60.000. Toch stijgt het omzetaandeel van elektrische scooters gestaag en dat is goed nieuws voor het milieu. In 2011 brengen ook gerenommeerde scooterfabrikanten hun eerste elektrische modellen op de markt. Hierdoor zal het aandeel ‘elektrische scooters’ versneld gaan stijgen.

Elektische scooter

Moderne elektrische scooters hebben een behoorlijke actieradius. Ze kunnen worden opgeladen aan een gewoon stopcontact, en zijn bijna niet op te voeren.

Verder is er geen schadelijke uitstoot voor het milieu en rijden ze fluisterstil. Dat stille hoeft trouwens niet altijd een voordeel te zijn. Veel fietsers en voetgangers schrikken van de elektrische scooter die ze niet aan horen komen.