zonnepanelen

Greenchoice zonvast: Niet investeren, toch zonnepanelen

Greenchoice is een van de meest duurzame prijsvechters in energieland. Greenchoice levert groene stroom en gas tegen concurrerende prijzen. Het bedrijf is zoals de naam al doet vermoeden, groener dan de gemiddelde branchegenoot.

Greenchoice is ook populair bij de bezitters van zonnepanelen. Die krijgen bij Greenchoice, volgens eigen zeggen, het meeste geld voor hun zelf opgewekte zonne-energie.

Sinds kort heeft Greenchoice een pilot gestart die op zijn minst opmerkelijk is. In het Greenchoice Zonvast programma krijgen 500 klanten van Greenchoice ‘gratis’ 10 zonnepanelen op hun huis. Zij hoeven hiervoor niets te investeren. De enige tegenprestatie is dat deze klanten gedurende een periode van 20 jaar de stroom die ze zelf opwekken met de panelen van Greenchoice afnemen tegen een vooraf bepaalde prijs van 23 cent per KW inclusief alle belastingen.

En aangezien dat ook het meest gangbare tarief is  op dit moment, verandert er weinig voor degene die meedoet aan het zonvast programma. Stroom die wordt teruggeleverd aan het net wordt niet vergoed. Die dient volgens Greenchoice ter dekking van de kosten van het zonvast programma. Klanten kunnen ook overstappen naar een andere leverancier, mits ze de stroom van de panelen van Greenchoice gewoon af blijven rekenen gedurende de 20 jaar die daar voor staan. Na 20 jaar worden de panelen automatisch eigendom van de huiseigenaar die dan nog een aantal jaren de voordelen van gratis zonnestroom heeft.

De grote winnaar staat bij voorbaat al vast. Dat is het milieu. Er wordt bij 500 huizen 100% groene stroom geproduceerd. Die wordt rechtstreeks verbruikt door de opwekker, of vloeit terug naar Greenchoice. Maar groen is groen en dat is prima.

Greenchoice stelt dat in eerste instantie vaste klanten in aanmerking komen voor de pilot. Ze moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan het zonvast programma. Er moet voldoende ruimte zijn, de ligging van de panelen ten opzichte van de zon moet goed zijn, en klanten moeten netjes op tijd betaald hebben in het verleden.

Er zitten misschien wel wat haken en ogen aan het Greenchoice zonvast programma, maar het is een zeer interessant initiatief, dat we voor u zullen blijven volgen.