Greenwheels start met elektrische auto’s

Abonnementhouders van Greenwheels zijn vaak energie en milieubewust. Zijn maken hun ritten in deelauto’s. Dat werkt als volgt. Een Greenwheel abonnee kan via internet een auto reserveren. Hij/zij houdt een pas voor de raam van de auto die klaar staat, stapt in, toetst een pincode in en rijdt weg. Behoudens het abonnement bedragen de kosten € 2,50 per uur en 10 cent per gereden kilometer.

Voortaan ook elektrisch rijden bij Greenwheels

Vooral degenen die dicht in de buurt van een Greenwheels standplaats leven (lees de grotere plaatsen van Nederland hebben voordeel van het concept. Hun auto is altijd vlakbij.

Sinds kort kunnen de Greenwheelers ook gebruik maken van elektrische Peugeot i’Ons. Die staan als pilot op 25 verschillende locaties in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een elektrische auto is relatief duur in aanschaf, maar fluisterstil en milieuvriendelijk.

Maar ook leent een elektrische auto zich uitstekend voor een concept als Greenwheels. De gebruikers van Greenwheels maken relatief veel korte ritten. Zo’n 90% van de ritten zou met een elektrische auto kunnen worden gereden. De actieradius is er groot genoeg voor.

De groene elektrische deelauto’s van Greenwheels worden opgeladen aan groene stroom palen van stroomleverancier Essent.