Nederlanders willen hun woning energiezuiniger maken

Steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar manieren om hun woning energiezuiniger of duurzamer te maken. Dat is goed nieuws, niet alleen voor het milieu, maar op termijn ook voor de portemonnee van de Nederlanders.

De websites van milieucentraal behoren tot de best bezochte duurzame websites van Nederland. Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, en de bezoekstatistieken worden vrijgegeven, blijkt dat circa 3,1 miljoen bezoekers een of meerdere sites van milieucentraal met een bezoek vereerden.

Zij zijn vooral op zoek naar manieren om hun woning energiezuiniger te maken. Dat blijkt o.a. uit de meest ingegeven zoekterm op de site. Die was in 2010 ‘dubbel glas‘.  Volgens milieucentraal willen bezoekers vooral weten wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. Ze willen weten wat het kost en graag een indicatie van het rendement (of besparing zo u wilt) die hun investering oplevert.

En Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze ook niet geïnformeerd wilden worden over de subsidiemogelijkheden die op hun geplande investering van toepassing zijn.

2 antwoorden
 1. Theo
  Theo zegt:

  Beter dan isoleren van je huis is isoleren van jezelf. Tegenwoordig is het normaal dat iedereen stil zit op de bank tv te kijken in alleen een dun bloesje of T-shirt. Hierdoor is de temperatuur binnenhuis steeds hoger geworden wat enorm veel energie kost. Slimmer is een trui aantrekken of zelfs nog beter thermish ondergoed kopen. De kamertemperatuur kan dan naar beneden wat veel energie bespaart.

 2. Petra Houtzager
  Petra Houtzager zegt:

  Theo heeft een goed punt.. En het bericht vind ik ook erg goed eigenlijk. Persoonlijk vind ik ook dat je niet alleen naar je portomonee moet kijken maar ook naar de natuur en wat we achterlaten.

  Zelf ben ik bezig met het energie zuinig maken van mijn huis en ook zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van energie leveranciers, daarom ben ik druk bezig met isoleren etc. Een goede pagina die ik tegenkwam is http://www.verwarminginfo.nl/energie-berekenen-en-besparen. Hier kan je goed berekenen wat het kost en je gaat opleveren.. en dat wil ik wel weten :)

Reacties zijn gesloten.