zonnepanelen

Sun Cycle en SRE starten test met zonnepanelen

De zonnecollectoren van het Eindhovense bedrijf Suncycle hebben een hogere opbrengst. Tenminste, dat beweren de experts. Binnenkort wordt de proef op de som genomen. De SRE en Suncyle gaan samen een proef uitvoeren op het dak van een boerderij in de regio Deurne.

De suncyle-panelen maken gebruik van een systeem waarmee ze zich kunnen aanpassen aan de stand van de zon. Het licht valt op een spiegel die het licht vervolgens omleidt naar het zonnepaneel. De panelen komen van het Amerikaanse Boeing en zouden een rendement genereren van bijna 40 procent. Dat is ruim 2,5 zo hoog dan het rendement van conventionele zonnepanelen.

De proef vergt een investering van ruim een half miljoen euro. Bijna twee ton daarvan wordt ingebracht door Sun Cycle. Het resterende bedrag komt van andere partners. De dagelijkse leiding van Sun Cycle is in handen van Ton Stam (CEO). Harry van Raaij is commissaris en naar verluidt Fons Spooren een van de partners in het bedrijf, dat gevestigd is op de Eindhovense High Tech Campus.

De proef wordt door velen op de voet gevolgd. Sun Cycle meldt dat de prijs per KwH kan concurreren met die van conventionele elektriciteit.

4 antwoorden
 1. h. van Oorschot.
  h. van Oorschot. zegt:

  Beste Mensen,

  Wanneer deze panelen met hoog rendement op de markt komen, en ze hebben een redelijke prijs

  dan melden wij er ons graag voor aan om ze aan te schaffen.

  Met vriendelijke groet , Familie van Oorschot.

 2. T.e de vries
  T.e de vries zegt:

  L.s,
  Al een lange tijd volg volg ik de ontwikkeling van de suncycle zonnepanelen. De techniek vind ik zeer interessant! Ik wacht al een tijd op de resultaten van de proef op het dak van een schuur in Deurne.
  Mijn interesse is gekomen na een publicatie in de Volkskrant.

 3. Paul de Goede
  Paul de Goede zegt:

  Ik kijk rijkhalzend uit naar resultaat.

  We staan op punt om de rest van het dak van onze bedrijfshal met nog eens ⅔ zonnepanelen dicht te gooien.

  Dat zijn er dan ruim 170 stuks groot formaat

 4. Sjef Rambags
  Sjef Rambags zegt:

  Reeds enkele jaren wacht ik op de panelen van Suncycle omdat die een veel beter rendement opleveren dan de nu gebruikelijke. Vooral de combinatie van stroom en warm water spreekt me erg aan nu we toe zijn aan de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie met boiler.

  Sjef Rambags

 5. Aw v Zundert
  Aw v Zundert zegt:

  Ik kijk uit naar t moment dat de sun cycle in de verkoop kom,volg t de ontwikkelingen al van 2014.
  Het word tij dat ze te koop komen.

  J v zundert.

Reacties zijn gesloten.