Unilever schakelt over op duurzame energie

Alle fabrieken en kantoren van Unilever Benelux schakelen over op duurzame energie. En dat is goed nieuws. De Nederlandse vestigingen van Unilever gaan draaien op ‘Windkracht 220’ stroom van Essent. Die wordt opgewekt door Nederlandse windmolenparken en door gebruik van hernieuwbare bronnen. Unilever betaalt een toeslag aan Essent voor de groene stroom.

De Belgische kantoren en fabrieken van Unilever betrekken voortaan hun energie van Electrabel uit het duurzame programa Alpenergie.

Unilever wil wereldwijd de omzet verdubbelen en tegelijkertijd de nadelige impact op het milieu halveren. Een en ander staat opgetekend in het Unilever Sustainable Living Plan. Tegen 2015 wil het bedrijf de CO2 uitstoot met 30 procent verlaagd hebben.

Dat is ambitieus en zet zoden aan de dijk. De CO2 uitstoot van Unilever vermindert met 31.000 ton. Goed voor het milieu. Maar hoe goed dat wordt pas duidelijk als deze hoeveelheid wordt vertaald in ‘begrijpbare meeteenheden’. Doordat Unilever groene stroom afneemt wordt er evenveel CO2 bespaard als 2.200 dieselauto’s die 50.000 kilometer per jaar rijden uitstoten.

Een goed initiatief van Unilever dat navolging verdient!