Provincie Brabant gaat 48,7 miljoen investeren in zonne-energie

We hebben er al eerder over geschreven. de Essent miljoenen van de provincie Noord Brabant. Door de verkoop van de aandelen van Essent, waar de provincie grootaandeelhouder was, zit de provincie goed bij kas. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat de Brabanders de miljoenen ook overwegend duurzaam gaan herinvesteren.

Zo wordt er maar liefst 48,7 miljoen euro vrijgemaakt om te investeren in zonne-energie. Het betreft globaal gezien een drietal projecten; Een van de Stichting FOM, eentje van KIC Innoenergy en Solliance.

De provincie Brabant

Het betreft drie los van elkaar staande initiatieven die elkaar echter wel aanvullen en versterken. Met het geld wordt de crême de la crême op onderzoeksgebied naar Brabant gehaald, De duurzame kennis wordt laboratoria en onderzoekcentra beschikbaar gesteld aan het bedrijfsleven.Ook zal men de opgedane kennis gaan vermarkten. De drie initiatieven gaan alle drie uit van een intensieve samenwerking met de (Brabantse) industrie.

Uiteindelijk moet en de projecten Brabant een Europese nummer één positie opleveren op het gebied van zonne-innovatie en -energie.