zonnepanelen

Verhuur je dak, in België ook voor bedrijven

Wie een flinke bedrijfshal heeft en daarop zonnepanelen wil plaatsen wordt doorgaans geconfronteerd met een behoorlijke investering. En veel ondernemers gebruiken de financiële middelen die ze hebben liever voor directe productie- of kostprijs verlagende investeringen. Zij hebben geen behoefte aan ‘dood geld’ dat vast zit in de panelen.

Want het duurt inderdaad even voordat de investering in de zonnepanelen is terug verdiend, of beter nog begint te renderen. Onze zuiderburen gaan daar wat anders mee om, zo lezen de in De Tijd, zeg maar het Financiële Dagblad van België. Daar is een compleet dossier gewijd aan het produceren van energie. Een deel daarvan gaat over het verhuren van uw bedrjifsdak.

In België bestaat de mogelijkheid om uw dak gedurende een periode van 20 jaar te verhuren aan een derde. Die plaatst panelen op uw dak, regelt de vergunningen en de stroomleveranties, kortom u hoeft niets te doen. De opbrengsten gaan uiteraard naar de investeerder. De subsidies op zonneenergie van de Belgische overheid ook.

U als verhuurder incasseert een vergoeding voor uw dak en u krijgt vaak een korting op de groene stroom die u afneemt. Die korting bedraagt volgens De Tijd gemiddeld 25-50%. En dat is niet mis. U dient wel behoorlijk wat elektriciteit te gebruiken, want de bedrijven die uw dak huren hebben alleen interesse als er minstens 1500 vierkante meter aan panelen geplaatst kan worden.

Wel wordt ook in België de dakhuur wat minder interessant omdat de subsidies op stroom uit zonnepanelen worden afgebouwd.

Wie het allemaal nog eens na wil lezen vindt HIER het artikel in De Tijd.