zonnepanelen

Zonnepanelen van amorf silicium goedkoper door Nederlandse uitvinding

Het produceren van zonnepanelen kost nogal wat tijd en dat vertaalt zich in een hogere productieprijs. Daarin kan verandering komen als de industrie een alternatieve productiemethode gaat toepassen die ontwikkeld is op de Technische Universiteit in Delft door onderzoeker Michael Wank.

Met de methode Wank kunnen de amorf panelen tienmaal zo snel geproduceerd worden dan nu het geval is. De productieprijs zal daardoor waarschijnlijk aanzienlijk gaan dalen.

Amorf silicium panelen hebben een lager rendement (7%) dan kristallijn silicium panelen, maar zijn concurrerender in prijs, door de vinding van Wank wordt dat prijsverschil nu nog groter.

Het zal waarschijnlijk wel geruime tijd duren voordat u de panelen die volgens deze nieuwe methode geproduceerd zijn in de winkel kunt kopen. Volgens insiders kan het aanpassen van de productie jaren gaan duren.

Specialisten verwachten dat de prijs van zonnepanelen door verbeterde productiemethoden en een toenemende vraag gestaag zal blijven dalen. En dat is goed nieuws.

1 antwoord
  1. HRKTelgenhof
    HRKTelgenhof zegt:

    Zoekt TU Delft nog een dak waarop de amorf zonnepanelen getest moeten worden, dan bied ik hierbij mijn dak aan. Volgens mij biedt mijn dak een uitstekend testperspectief!

Reacties zijn gesloten.